
Tineti cont de masuratorile camerei si de cum vreti sa aranjati mobila in spatiu inainte de a porni sa cautati mobilerul, si mai ales inainte de a lua. Verificati ca acesta sa se potriveasca suprafetei camerei, pastrand proportionalitatea cu dimensiunile pentru a nu crea un spatiu sufocant sau din contra prea gol. Tineti cont de geamuri, de usi de acces la balcon sau baie cand ganditi aranjarea mobilierului.
In functie de numarul de persoane care vor folosi dormitorul, se va opta pentru pat simplu sau dublu, la fel si spatiile de stocare cum ar fi dulapurile si noptierele trebuie sa satisfaca necesitatile tuturor care vor folosi camera respectiva.
Daca mobilierul va fi folosit de catre tineri sau adolescenti, atunci nu este imperios necesar ca acesta sa fie foarte durabil, deoarece urmeaza sa fie schimbat intr-o perioada mai scurta de timp.
De multe ori este preferat lemnul de esenta tare, cu o feronerie solida la constructia mobilei de dormitor de import din Germania, acesta fiind extrem de solid ca material de constructie, avand si un aspect placut, cald, natural, facandu-l potrivit deci pentru amenajarea dormitorului. Alte materiale folosite sunt PAL-ul melaminat si MDF-ul. Acestea sunt realizate folosind resturi de lemn, ajutand astfel la recilarea acestuia, dar isi pierd din rezistenta. O optiune este folosirea MDF-ului, deoarece acesta este comprimat mai bine devenind foarte rezistent, putand fi si modelat in diferite forme mai usor, devenind astfel mai versatil si mai creativ. Gama de culori si modele este mult mai variata in cazul acestor materiale deci iata un mare avantaj, pe langa cel al unui cost mai scazut.
Indiferent de materialul din care este realizat mobilierul, verificati atunci cand sunteti in magazin daca acesta esle comod, daca imbinarile sunt bune, daca usile, rafturile se deschidi si se inchid usor si fara zgomote, usile de la dulapuri sa ramana deschise, sau cand sunt inchise sa se inchida bine.